Лекторій «Громадська діяльність та активна життєва позиція як інструменти покращення навколишнього простору»

22 березня 2019 року в рамках військово-патріотичного виховання студентської молоді перед 114 академічною групою історичного факультету Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського з лекторієм «Громадська діяльність та активна життєва позиція як інструменти покращення навколишнього простору» виступив голова правління благодійного фонду БФ «Фонд добра країна», організатор волонтерського пункту на міжміському автовокзалі м. Миколаєва «Автовокзал Миколаївський пост» Д. П. Барашковський.

В ході лекції відомий громадський діяч та один з лідерів волонтерського й антикорупційного рухів в м. Миколаєві розповів про напрямки волонтерської та громадської діяльності на Миколаївщині, про військове і соціальне волонтерство, громадські ініціативи та активність в галузі створення проектів в рамках громадського бюджету міста, з наочною демонстрацією результатів по всіх напрямках роботи. Волонтер провів майстер-клас з використання інформаційних піар можливостей мережі інтернет (зокрема соціальної мережі «Facebook») для проведення громадських благочинних акцій з метою облагороджування Миколаївських вулиць, парків, скверів тощо. Більша частина лекції була присвячена історії створення та роботі волонтерського пункту «Автовокзал Миколаївський пост», на якому для бійців АТО облаштовано справжній осередок затишку та відпочинку. Людям, які щодня ризикуючи власним життя захищають нашу Батьківщину, волонтери посту не лише надають гарячу їжу, напої, але й особисту увагу та пропонують допомогу з різних питань.

Також, під час заходу волонтер нагородив подякою студентку ІV курсу Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського Олену Колісниченко за підтримку Збройних Сил України та волонтерського руху. Захід спрямований на виховання почуття патріотизму, національної гідності та активної громадської позиції серед молоді. Варто відзначити також і те, що сам Денис навчається на І курсу історичного факультету, здобуваючи освіту на заочному відділенні.

Please follow and like us: