24.03.2017 г. Круглий стіл Новітня доктрина правового статусу учнівської молоді

22 березня 2017 г. з учнями 11 класів Миколаївської спеціалізованої І-ІІІ ступенів школи № 22 з поглибленим вивченням англійської мови з 1 класу Миколаївської міської ради Миколаївської області був проведений Круглий стіл з нагоди річниці Міжнародного пакту про політичні і громадянські права та Міжнародного пакту про економічні, соціальні і культурні права, на якому з основною доповіддю виступив доктор юридичних наук професор Кириченко Олександр Анатолійович.

У процесі Круглого столу була висвітлена та обговорена низка положень новітньої доктрини правового статусу соціосуб’єктів взагалі та учнівської молоді зокрема. У цьому аспекті було акцентовано увагу на різновидах соціосуб’єктів, понятті права, свободи, обов’язку та інтересу як базисних категорій правового статусу соціосуб’єктів і межах правомірності його реалізації, послідовності реалізації правового статусу різних соціосуб’єктів в умовах його конкуренції, базисному конституційному обов’язку держави з пізнання, визнання та оперативного або судового чи іншого бюрократичного порядку його забезпечення та найбільш повнішого відновлення, сутності погіршення та покращення правового статусу різних соціосуб’єктів, першій ступені абсолютної і другій ступені відносної неприпустимості погіршення правового статусу соціосуб’єктів, необхідності появи і базисному змісті Конституційного кодексу України та Кодексу конституційного судочинства України та на реформуванні суду як єдиного антиделіктного органу в особі Верховного Суду України, у складі якого мають бути Конституційна, Адміністративна, Антикримінальна, Трудова, Де-факто майново-договірна (Цивільна) та Де-юре майново-договірна (Господарська) судові палати, що мають дублюватися на рівні обласного суду та відповідної спеціалізації суддів місцевих судів.

Були також висвітлені й деякі інші концептуальні положення правового статусу соціосуб’єктів взагалі та учнівської молоді зокрема та головні особливості вступної компанії 2017 р. у деякі вищі навчальні заклади м. Миколаєва.

З матеріалами Круглого столу можна ознайомитися за посиланням:

(Завантажити файл)

 

Фотосесія Круглого столу.

 

Please follow and like us: