Історико-краєзнавчий науковий форум «Уроки історії – уроки життя»

27 квітня 2018 року викладачі кафедри історії Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського – Пархоменко В.А. та Ласінська М.Ю., в рамках профорієнтаційної роботи, прийняли участь в історико-краєзнавчому науковому форумі «Уроки історії – уроки життя». Форум проводився в м. Миколаєві на базі Миколаївського юридичного ліцею Миколаївської міської ради Миколаївської області, з нагоди 100-річчя Української революції, з метою відновлення та збереження історичної пам’яті, дослідження маловідомих сторінок історії української держави і її регіонів в період національно-визвольних змагань. Його організаторами виступили: Управління освіти Миколаївської міської ради, Науково-методичний центр управління освіти Миколаївської міської ради, Миколаївський юридичний ліцей Миколаївської міської ради Миколаївської області, Миколаївський обласний краєзнавчий музей, Всеукраїнська асоціація «Нова Доба». У роботі конференції взяли участь учні та вчителі шкіл м. Миколаєва та м. Сєверодонецька Луганської області. Метою заходу визначено: збереження та відновлення історичної пам’яті, популяризація регіональної історії; залучення молоді до історико-пошукової роботи, спрямованої на дослідження локальних історичних пам’яток, подій, постатей; налагодження комунікацій між дітьми різних регіонів України, організація освітнього партнерства між школами зони АТО та навчальними закладами м. Миколаєва.

Засідання форуму відбувались у пленарному та секційному режимах. Всі заслухані доповіді супроводжувалися жвавими дискусіями та коментарями модераторів і кураторів секцій. Пархоменко В.А. і Ласінська М.Ю. виступили модераторами секції «Миколаївщина в роки Української революції 1917-1920 рр. Фронтмени Української революції», присвяченої біографічним розвідкам про революційних діячів часів Української національно-визвольної революції 1917-1921 рр.

За результатами роботи форуму створено електронну інтернет-мапу «Місця Миколаєва, пов’язані з подіями Української революції», яку буде розміщено на сайтах Кліо-Миколаїв та Миколаївського юридичного ліцею; укладено довідки-рекомендації щодо увічнення історичних місць, пов’язаних з подіями Української революції 1917-1921 років у м. Миколаєві.

Please follow and like us: