Квест «Разом проти корупції!»

В межах «тижня політології», який проводився у МНУ ім. В. О. Сухомлинського 16-24 квітня 2018 року, одним із заходів був квест «Разом проти корупції!».

Цей захід був підготовлений  для  учнів випускних класів загальноосвітніх шкіл та студентів університету з метою ознайомлення з історією корупції, її форм у сучасному світі та методами, за допомогою яких вона може бути зменшена.

Квест передбачав низку етапів, в якому взяли участь 5 команд. По-перше, було надано уточнення самого феномену корупції. Розглянуто декілька країн за індексом сприйняття корупції та умови, за якими в цих країнах протистоять цьому феномену. Учасникам було поставлені 25 бліц-питань на антикорупційну тематику. Другим кроком – команди-учасники зібрали «антикорупційні пазли». По-третє, командами розгадувався філворд, в якому були закладена певна низка понять, що пов’язані з корупцією, зокрема, протекціонізм, кумівство, хабарництво тощо. І, нарешті, останній етап передбачав інсценування ситуації повсякденного життя, яка була б пов’язана з корупційними проявами.

Результатом заходу був висновок всіх учасників, що пошук вірних рішень повинний бути в будь-якої ситуації, не обходячи закон. Тоді в очах оточуючого світу збільшується авторитет, віра та повага до структур влади, у суспільстві виникає потреба у боротьбі з корупцією та бажання її подолати.

Please follow and like us: