07.11.2018 за сприяння Представництва Європейського Союзу в Україні на базі МЗОШІ № 3  відбувся конкурс-квест «ЄС та Україна: історія, сучасність і майбутнє». Співорганізаторами виступили: Представництво Європейського Союзу в Україні; громадська організація «Науково-дослідний інститут вивчення проблем всесвітньої історії, етнології та політичних процесів»; кафедра історії Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського.

Участь в заході прийняли учні 10 класу МЗОШІ №3. Модераторами виступили:  доктор історичних наук, професор кафедри історії МНУ імені В.О. Сухомлинського Зеркаль М.М., вчитель історії України Трофимова І.М. Дякую за співпрацю в організації заходу в.о.директора та учителю всесвітньої історії в 10 кл. даної школи Селівановій-Зеркаль І.О.

Мета проведення заходу: профорієнтаційна робота з учнями випускних класів, залучення активної молоді до обміну актуальною інформацією та цікавими фактами з історії Європейського Союзу; сприяння розвитку патріотизму, національної гідності, в контексті формування євроінтеграційного світогляду; вдосконалення навичок академічного спілкування, колективної роботи над творчими завданнями; виявлення організаційних здібностей; спонукання учасників заходу до подальшого вивчення історії Європейського Союзу, актуальних проблем і перспектив інтеграції України до європейських структур; продовження співпраці з представництвом ЄС в Україні шляхом активного залучення до участі в публічних освітньо-наукових заходах.


Захід розпочався з лекторія Зеркаля М.М. на тему: «Історичні відомості про Європейський Союз», основна частина конкурсу-квесту «Країни – члени ЄС, їх визначення та характеристика» та «Україна-ЄС: напрямки та перспективи співробітництва» супроводжувалася жвавими дискусіями та обговоренням учасників. Найкращі знавці історії Європейського Союзу та євроінтеграційних процесів за підсумками конкурсу отримали заохочувальні призи і сувеніри. Жвавий інтерес та цікавість учнів до основної тематики конкурсу-квесту продемонстрували необхідність проведення подібних заходів в майбутньому, продовження та розширення напрямків співпраці з Представництвом Європейського Союзу в Україні. Учні отримали вичерпні відповіді на питання пов’язані з вступною компанією історичного факультету миколаївського національного університета ім.В.Сухомлинського.

 

 


Please follow and like us: