Парламентські слухання «Правове забезпечення реформи освіти в Україні»

Верховна_Рада
Зліва направо: Голова підкомітету з питань освіти Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Т. Д. Кремінь, завідуючий кафедрою правознавства МНУ ім. В. О. Сухомлинського О. А. Кириченко, директор департаменту освіти, науки і молоді Миколаївської облдержадміністрації А. Б. Веліховська, заступник директора даного департаменту О. О. Удовиченко та директор Миколаївського обласного інституту післядипломної освіти В. І. Шуляр

09.12.2015 р. у сесійній залі Верховної Ради України відбулися Парламентські слухання за темою «Правове забезпечення реформи освіти в Україні», в яких прийняли участь у складі делегації від Миколаївської області директор департаменту освіти, науки і молоді Миколаївської облдержадміністрації, кандидат педагогічних наук А. Б. Веліховська, заступник директора даного департаменту О. О. Удовиченко, директор Миколаївського обласного інституту післядипломної освіти, кандидат юридичних наук, доцент, заслужений учитель України В. І. Шуляра, ректор Миколаївського національного аграрного університету, доктор технічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії наук України, заслужений діяч науки та техніки В. С. Шебанін, завідуючий кафедрою правознавства Миколаївського національного університету ім. В. О. Сухомлинського, доктор юридичних наук, професор О. А. Кириченко, директор Новоодеського професійного аграрного ліцею, голова осередку Всеукраїнської асоціації працівників професійно-технічної освіти у Миколаївській області В. М. Українця, начальника управління освіти Вознесенської міської ради С. В. Кисільової, директор Миколаївської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 28 Миколаївської обласної ради В. І. Зворник та директор Новопетрівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Снігурівського району Миколаївської обласної ради Н. В. Луцик.

З трибуни сесійної зали Верховної Ради України виступили з доповідями Голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Л. М. Гриневич, Міністр освіти і науки С. М. Квіт та перший віце-президент НАПН України, головний вчений секретар В. І. Луговий, а також 5-тихвилинними виступами 22 інших учасників слухань, із відеозаписом яких можна ознайомитися за посиланням: http://pedpresa.ua/145023-video-parlamentski-sluhannya-pravove-zabezpechennya-reformy-osvity-v-ukrayini-09-12-2015r.html.

О. А. Кириченко подав Міністру освіти і науки С. М. Квіту та Голові Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Л. М. Гриневич регламентну доповідь «Новітня доктрина безплатної та доступної чотирнадцятиступеневої освіти і науки» для публікації на сайті МОН України та на сайті Верховної Ради України та розширену доповідь «Недоліки та надбання міжнародного і вітчизняного правового регулювання освіти та новітня доктрина чотирнадцятиступеневої освіти та науки» для використання у розробці правового забезпечення реформування вітчизняної освіти і науки.

Please follow and like us: