Черних Анна Григорівна: 100 років з дня народження

19 лютого знаковий день в історії. Особливо важливий і знаковий він для істориків Миколаївщини. Адже саме у день скасування кріпосного права народилася неперевершена і дуже чуйна Анна Григорівна Черних (1921, м. Сальськ Ростовської обл.) – фундатор вищої історичної освіти в місті Миколаєві та в регіоні, перша жінка доктор історичних наук, професор на Миколаївщині.

Професор Анна Григорівна Черних почала працювати в Миколаївському національному університеті в 1979 р. Протягом всього терміну роботи працювала над проблемами впровадження в навчальний процес нових форм і методів навчання, нових технологій. Автор монографій, навчальних посібників та значної кількості наукових праць. Успішно і плідно співпрацювала з науковцями Мінського державного університету (Білорусь), Бухарестського університету (Румунія), Берлін-Бранденбурзької академії (Німеччина), Владивостоцького державного університету (Росія). Неодноразово брала участь у міжнародних, всеукраїнських, регіональних, університетських наукових конференціях.

Анна Григорівна входила до редакційної колегії наукових збірників «Наукові праці. Історичні науки» Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинськогота «ЕМІНАК» та була членом спеціалізованої вченої ради у К 134.38.01 при Миколаївському національному університеті імені В. О. Сухомлинського.

Кафедра історії шанує пам’ять відомого професора і запрошує всіх бажаючих долучитися у роботі конференції.

Please follow and like us: