Онлайн- захід «Мазепа. Карл XII. Петро I: топ 10 міфів RU пропаганди»

26 січня 2022 р. відбувся доволі цікавий онлайн- захід «Мазепа. Карл XII. Петро I: топ 10 міфів RU пропаганди» на базі Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Саме під такою назвою Український інститут національної пам’яті презентував новий виставковий проєкт, мета якого – на підставі історичних джерел та досліджень спростувати найпоширеніші міфи про Полтавську битву та гетьмана Івана Мазепу.

Здобувачі освіти 2, 3 та 4 курсу спеціальностей “Історія та археологія” та “Середня освіта (Історія, правознавство)” долучились до демонстрації фрагменту відео-екскурсії, за участі заступниці директора з наукової роботи Державний історико-культурний заповідник Поле Полтавської битви Людмили Шендрик, під час якої дізнались про основні причини воєнно-політичного виступу Івана Мазепи та укладання союзу із шведським королем Карлом XII, а також про історичні наслідки цієї угоди.

Крім того, учасників заходу, завідуюча відділом соціокультурної діяльності Галина Войциховська, ознайомила з новими надходженнями до фонду бібліотеки, що були отримані від Український інститут книги у рамках Програми поповнення фондів публічних бібліотек. Вона, зокрема, представила видання Сергія Павленка «Україна доби Івана Мазепи. 1708-1709 роки в документальних джерелах» і «Іван Мазепа. Догетьманський період»

Дякуємо організаторам за запрошення.

Please follow and like us: