«Український Крим: історія та перспективи»

31 березня 2023 року викладачі кафедри історії та студенти спеціальностей 014 та 032 Історія та археології Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського провели круглий стіл на тему «Український Крим: історія та перспективи». Круглий стіл став частиною заходів, присвячених Дню супротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Доповідачі круглого столу – студенти-історики 3-4 курсу – обговорили проблеми минулого Криму від давнини до сьогодення. На заході прозвучали доповіді стосовно політичного, економічного, культурного та релігійного життя півострову у скіфську та сарматську добу, часи Великої грецької колонізації та римського панування. Особливу увагу молоді вчені приділи відносинам Запорізької Січі та Кримського ханства, проблемі анексії Криму Російською імперією та кримському вектору політики гетьмана П. Скоропадського у 1918 році.

Учасники дійшли висновків стосовно тривалих історичних зв’язків Криму з іншими регіонами України, а Велика грецька колонізація та римська доба зумовили належність регіону до європейської цивілізації.

Please follow and like us: