International Scientific Conference «Germany and Ukraine in the Second World War», Munich (Germany)

Упродовж 22-24 жовтня 2018 р. кандидат історичних наук, докторант кафедри історії та археології Анатолій Погорєлов брав участь у роботі Міжнародної наукової конференції «Germany and Ukraine in the Second World War», що відбулась у Мюнхені (ФРН) на базі старовинного маєтку, а нині  культурного центру Seidvilla.

Організатором конференції виступила Німецько-Українська комісія істориків (DUHK). Основна мета конференції – діалог вчених, які вивчають проблеми історії України у Другій світовій війні. У роботі форуму взяли участь дослідники з Австрії, Німеччини, США, України, Швеції, які виголосили двадцять блискучих доповідей, провели презентації нових тематичних видань. Робота розгорнулась у декількох тематичних панелях, присвячених проблемам насилля та окупаційної політики; колаборації; повсякденному життю у роки окупації та ін.

Конференція стала важливим містком для діалогу вітчизняних та закордонних дослідників, окреслила перспективні напрямки досліджень, підштовхнула частину учасників для проведення спільних проектів.

Please follow and like us: