В Миколаєві на городищі “Дикий Сад” пройшов фестиваль “Осінній театрон”

5 вересня на території стародавнього городища Дикий Сад відбувся історико-театральний фестиваль “Осінній театрон”.

Організували фестиваль Миколаївський академічний художній театр і Миколаївський національний університет імені В.О. Сухомлинського. “Осінній театрон” приурочили до 3200-річчя городища “Дикий сад”. За словами директора театру Артема Свистуна, захід планують зробити традиційним і влаштовувати його кожну першу суботу вересня.

Фестиваль розпочався з екскурсії городищем, яку проводив керівник експедиції “Дикий сад” Кирило Горбенко та керівник науково-дослідної лабораторії Археології та домодерної історії Півдня України Кузовков Володимир. До речі, організатори були одягнені в стилізовані костюми часів Стародавньої Греції та Риму. Гостям розповіли про давню історію Миколаєва та про хід розкопок. На всіх локаціях гостей зустрічали “живі” скульптури. В них перевтілилися актори театру “СТУК”.

Після перемістилися до сцени, яка була розміщена у формі амфітеатру. Саме звідси бере свою назву фестиваль. Театрон – це частина античного театру з місцями, призначеними для глядачів, розташовувалася на схилі пагорба рядами у вигляді півкола.

На цій імпровізованій сцені, розташованій на головній площі городища, актори Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру представили ліричну комедію Жана Кокто “Урок вдовам”. Завершив фестиваль фаєр-шоу, яке презентував колектив “Феєрія”.

Please follow and like us: