Посвята першокурсників у студенти-2015 «З думкою про істфак!»

Серед викладачів існує приказка про те, що справжнім студентом першокурсник може стати, лише успішно склавши першу заліково-екзаменаційну сесію. Студентський актив інституту історії, політології і права до цього додає: «І пройшовши посвяту у студенти». До цього заходу первачки починають готуватись ще з перших днів навчання, одразу призвичаюючись до нових для себе традицій та прикмет студентського життя..
Традиційно, посвята першокурсників у студенти на істфаці відбувається напередодні Дня університету і супроводжується великою кількістю заходів, що мають на меті згуртувати студентів першого курсу і познайомити їх з істфаківським буттям. Посильну допомогу у проходженні всіх «студентських випробувань» надають нашим новачкам студентські куратори, для яких цей захід – перша оцінка їхньої роботи з першим курсом.
Цікаві квести, збирання студентських прикмет та традицій, знайомство зі студентами-активістами старших курсів, спільне виконання українських пісень, створюють святкову атмосферу першої половини цього дня.. А далі – настає найцікавіше. В нашій імпровізованій актовій залі починається дійство – студентські групи першого курсу презентують усі свої таланти, характери, можливості. Співають, танцюють, грають, розказують вірші та байки, демонструють створені протягом дня стінні газети та намагаються вразити компетентне журі, що складається з викладачів, випускників та старшокурсників інституту, своєю майстерністю і довести усім присутнім, що вони вже повноправні члени великої згуртованої істфаківської родини. Не відстають від них і студентські активісти, прагнучи розкрити усе розмаїття того життя, у яке поринають наші першокурсники.
Оцінки журі, вручення грамот, і ось він – найурочистіший момент посвяти – прийняття студентським активом до істфаківських лав новачків.
І, скільки років не минає, скільки ще потім заходів не відбувається, кожен істфаківець назавжди залишає у пам’яті моменти того вересневого дня, коли він став справжнім студентом. Віримо, що цей перший курс стане гідними продовжувачем найкращих традицій своїх попередників і на повну проживе студентські роки.

 

 

 

Please follow and like us: