Козацькими стежками..

Існують на світі місця,  які протягом тисячоліть викликають у людини подив, страх, хвилювання і захоплення їх, природною красою, неповторністю. Таким місцем є славне Запоріжжя, що зберігає найцікавіші, найяскравіші сторінки нашої історії і власне Хортиця як її уособлення.
14 жовтня, у День захисника України та День українського козацтва, істфаківська делегація здійснила мандрівку до Запоріжжя, де відвідала національний заповідник «Хортиця».
Студенти та викладачі інституту стали свідками великого розмаїття заходів, які проходили у рамках IV Всеукраїнського фестивалю «Покрова на Хортиці», зокрема ярмарку майстрів народного мистецтва, виступу фольклорних пісенних колективів, презентації традицій національних меншин регіону, роботи дитячої майстерні, виступу-реконструкції від «Січових козаків». Також істфаківці були присутні на молебні в Церкві Покрови Пресвятої Богородиці, де звучала спільна молитва «За Україну».
Найбільше враження на колектив справив виступ січових козаків, який перетворився на справжню виставу. Одразу пригадалось вивчене вже на парах з історії українського козацтва: січовики продемонстрували справжню майстерність, реконструюючи бої із залученням вогнепальної та холодної зброї, використанням коней та відчуттям козацького духу. Вкотре переконались, яке славне минуле маємо і як треба зберігати і продовжувати найкращі традиції наших попередників..
Йдучи стежками Хортиці, щоразу ловили себе на думці про те, що саме отут колись творилась славна історія козацька і ми таким чином хоч трохи до неї долучаємось..
Незважаючи на трохи прохолодну погоду, студентство та співробітники інституту повернулись додому із купою позитивних емоцій і очікуванням нової мандрівки..

Please follow and like us: