Краєзнавчі студії «Шановані династії краю: Макушини»

Формування успішного, креативного та обізнаного в житті та історії рідного краю професіонала – пріоритетне завдання кафедри історії. З цією метою викладачі кафедри постійно залучать студентів спеціальності 032 Історія та археологіята 014.03 Середня освіта (Історія) до різних заходів та зустрічей з представниками культурного життя міста. 

Так, 7 квітня 2021 р. студенти-історики в рамках вивчення курсу «Музеєзнавство та памяткознавство» (викладач Маринченко Г.М.) мали можливість, завдяки Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці, долучитися до зустрічі з родиною скульпторів, авторів найбільш знаних арт-об’єктів міста Миколаїв та Миколаївської області.

Під час зустрічі студенти-історики дізналися деталі створення Мауглі біля кращого в Україні зоопарку, хлопчика з бичками на Восьмому причалі, пам’ятника Фалєєву на Флотському бульварі, воїна-визволителя на високому пагорбі біля Нової Одеси.

Варто зазначити, Юрій Андрійович Макушин – член Національної спілки художників України, народний художник України, директор ПП «Скульптура», доцент кафедри дизайну Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв.

Інна Вікторівна Макушина – член Національної спілки художників України, заслужений художник України,

Віктор Макушин – член Національної спілки художників України, соліст миколаївської обласної філармонії. Плідно працює у галузі скульптури, живопису, графіки й дизайну.Дякуємо організаторам за можливість долучитися до такого заходу.

Please follow and like us: