Основна мета діяльності кафедри історії – підготовка кваліфікованих фахівців своєї справи, які проявляють здатність навчатися впродовж життя та постійно підвищувати свій професійний рівень. Для реалізації цієї мети, студенти 2, 3 та 5 курсів кафедри історії (спеціальність 014.03 Середня освіта (Історія) та 032 Історія та археологія) долучилися до онлайн-лекції Сокирка Олексія Григоровича – к.і.н., доцента кафедри давньої та нової історії України Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка на тему: «Історія харчування: як її досліджують історики?»
Під час лекції студенти дізналися про дослідження історії повсякдення як однієї з найцікавіших сторінок нашого минулого, про харчування українців у ХVІІ-ХVІІІ ст., з’ясували чому традиційна кухня завжди є ворогом дієти, а також про те які страв автентичної української кухні втрачено, а що дійшло до нашого часу.