«1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо»

5 травня 2021 року викладачі і студенти кафедри історії факультету педагогіки та психології МНУ імені В.О. Сухомлинського провели виховний захід до Дня пам’яті та примирення «1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо».

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. Ми пам’ятаємо, яким страшним лихом для українців була Друга світова війна.

Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями Об’єднані Нації. Не забуваємо: той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука того, що в майбутньому подібна трагедія не повториться.

Ми усвідомлюємо велич подвигу українців у Другій світовій війні, шануємо і поважаємо тих, хто ціною власного життя переміг фашизм і здобуває перемогу на сході України в наші дні.

Під час заходу, зупинилися на таких темах:

Друга світова війна: нові погляди та цифри (Маніяк В.)

Війна не робить винятків: роль жінки у Другій світовій війні (Голов’як Л.)

Десант Костянтина Ольшанського (Гавриленко А.)

До дискусії долучилися представники студентського активу 1 курсу, які поділилися відомостями про події Другої світової війни, які відбувалися у їхній місцевості та традиції вшанування загиблих воїнів, адже майбутнім вчителям історії та майбутнім історикам-науковцям важливо знати історію своєї держави, історію рідного краю.

Please follow and like us: