ЗМІНЕНО ПОРЯДОК ВСТУПУ У 2022 РОЦІ

У 2022 році одноразово буде змінений порядок вступу абітурієнтів до вишів

Про це заявив міністр освіти Сергій Шкарлет.

🎓 Фаховий молодший бакалавр
Для вступу абітурієнти подаватимуть заяви та мотиваційні листи.

Ті, хто вступає на спеціальність, де є творчий конкурс, будуть його проходити. На всі інші спеціальності на бюджетну основу треба буде пройти співбесіду.

Для вступу на контрактній основі співбесіди не буде, лише заява і лист.

🎓 Бакалавр
Для вступу на бакалавра на основі свідоцтва про повну загальну середню освіту вступники на спеціальності з творчим конкурсом мають подати заяву, мотиваційний лист, а також пройти творчий конкурс, бал за який буде пріоритетним.

При вступі на інші спеціальності на бюджет необхідно буде подати заяву, результати національного мультипредметного тесту та мотиваційний лист.

Мультипредметний тест складатиметься з 60 завдань із трьох предметів (планується по 20 завдань з української мови, математики та історії України), на виконання якого буде відводитись 80 хвилин.

Як зазначив міністр, цей варіант поки не остаточний.

Для вступу на контракт, крім кон’юнктурних спеціальностей, треба буде подати лише мотиваційний лист та заяву.

🎓 Магістр
Вступники, що планують здобути освіту на бюджетній основі на кон’юнктурні спеціальності, мають подати заяву, мотиваційний лист та скласти тест з навчальних компетенцій.

Для вступників на контракт необхідно буде подавати заяву та лист.

При вступі на спеціальності «Право» і «Міжнародне право» вступники мають скласти фаховий 3-предметний тест та написати мотиваційний лист.

Джерело: Освіта.Ua

Please follow and like us: