Безкоштовні освітні курси

Любі наші здобувачі освіти та випускники, інформуємо, що зараз для українців в доступі є багато курсів для будь-якого віку. Це чудова можливість розширити світогляд та відволіктись, а для здобувачів вищої освіти ще і можливість зарахувати результати неформальної освіти з певних навчальних предметів.

Prometheus (https://prometheus.org.ua/) – є база безкоштовних україномовних онлайн-курсів на різні теми від гуманітарного права до бізнес-англійської.

Coursera (https://www.coursera.org/) – онлайн-освіта від світових університетів та компаній тепер безкоштовна для українців. Про доступ та як подати заявку детально за посиланням (https://www.coursera.org/refugees/for-refugee-learners/).

EdX (https://www.edx.org/) – англомовна платформа з вивчення більш ніж 30 дисциплін. До кожного курсу можна вибрати опцію безкоштовного прослуховування з умовою обмеженого доступу до матеріалів.

Школа_інфо (https://vb.me/school_info) – найбільша освітня Viber-спільнота для українських школярів від Інституту когнітивного моделювання, де щодня публікуються уроки та курси для різних вікових груп.

Кампстер (https://www.thecampster.com/ua/site/index) – курси із програмування, маркетингу, тайм-менеджменту, копірайтингу та ін.

OPEN UNIVERSITY (https://www.helsinki.fi/en/admissions-and-education/open-university/enrolment-and-fees/open-university-courses-free-charge-citizens-ukraine) – в Хельсінках надають можливість безкоштовного навчання українцям. Для цього треба обрати курс з каталогу та надіслати електронного листа на адресу avoin-yleinen@helsinki.fi і ви отримаєте відповідь із інструкціями.

Projector Humanitarium (https://prjctr.com/course?gid=10&type=video) – доступ до відеокурсів про філософію, соціологію, мистецтвознавство, дизайн, літературу. Натискайте «придбати відеокурс», реєструйтеся, вказуйте в рядку «подарунковий код» промокод 0688-5072.

EdEra (https://www.ed-era.com/courses/) – онлайн-освіта, рекомендуємо звернути увагу вчителям, учням, батькам, соціальним підприємцям.

ВУМ online (https://vumonline.ua/courses/) – курси про волонтерство, журналістику рішень, соціальні проєкти і т.д.

Серія вебінарів (https://www.youtube.com/playlist?list=PLsD7yywP8ENhq-LAgRDskDUmTveeiLbZP) «Реальність без ілюзій» від УКУ – про кризове лідерство, життєстійкість, обмеженість ресурсів, дії бізнесу та HR-фахівців у нестабільний час тощо.

PUSHKA School (https://www.pushka-school.com.ua/)- школа конструювання одягу та дизайну пропонують до 15 квітня безкоштовно приєднатися до курсів: «Clo3D: Базовий курс», «Конструювання: Повне занурення» та «Дизайн-конструювання одягу». Для доступу, напишіть в особисті повідомлення школи (https://www.instagram.com/pushka.school/?utm_medium=copy_link) кодове слово «Паляниця».

Creative Practice (https://cases.media/creativepractice) – доступ до всіх курсів веб та графічного дизайну. Зареєструватись на них можна за посиланням (https://cases.media/creativepractice).

Курс з таргетованої реклами (https://t.me/+KjVdIS3GTy5lMGRi) – 27 уроків від Наталії Пронькіної.

Technical SEO Certification (https://www.bluearrayacademy.com/courses/technical-seo-certification?fbclid=IwAR0D-HHZwX07xsX3OJJI5jSyAAzJnGKSLWyNQ-LN_7-6GpYCHFYI8SeIB8w) від Blue Array Academy – 7 годин відеонавчання від спеціалістів з технічної SEO-оптимізації. Мова курсу – англійська.

Аналіз даних в Google Analytics (https://school.web-analytics.me/free_online_course) від Школи вебаналітики Андрія Осипова – навчають готувати, аналізувати та сегментувати дані, створювати кастомні звіти.

Boosta Academy (https://linktr.ee/Boosta.co) – чотири напрями на вибір: SEO & Linkbuilding, SMM і таргетинг, Customer Care: Support&Sales або фриланс на платформі Fiverr. Для доступу треба заповнити Google-форму .

«Основи проєктного менеджменту» (https://beyourstories.notion.site/Redcamp-66f0c2fde9564472b98efb95efa6b7d2) – відеолекції від RedCamp про бізнес-моделі IT-проєктів, роботу в команді і т.д.

«Системне адміністрування та комунікації» (https://happymonday.ua/event/praktykum-systemne-administruvannya-ta-komunikatsiyi) від PortaOne. Для зарахування на курс потрібно зареєструватись за посиланням, пройти вступне тестування і співбесіду. Є можливість продовжити роботу як стажери віддалено або з релокейтом в офіс до Словенії.

Консалтинго-тренінгова компаніE5 (https://e5.ua/uk/trainings/) – онлайн-курси про фреймворк, бізнес-аналіз, Scrum та проджект-менеджмент.

Курси з програмування від ITVDN (https://itvdn.com/ru) – щоб отримати доступ, потрібно зареєструватися на сайті і заповнити анкету (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemsqwv9eAQb-nns15jFGnKqr6RWtgiszUJxS5mfjVpdq0IDA/viewform).

TacticMedAid (https://www.better-evidence.org/) – курси першої домедичної допомоги за відеолекціями та через TacticMedAid_bot.

Засновниця проєкту «Вікно і олівці» Марина Попова допомагає кожному відкрити в собі художника у своєму Telegram-каналі (https://t.me/viknoiolivci).

Груповий онлайн-курс із портретної фотографії від Сергія Сараханова (http://www.sergeisarakhanov.com/onlinecourse/groups) – підійде початківцям та практикуючим фотографам. Старт 4 квітня, у програмі передбачено 6 онлайн-занять.

Please follow and like us: