Т.Г. Шевченко – символ свободи та незалежності українського народу!

10 березня викладачі кафедри історії та студенти Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського провели освітньо-виховний захід, присвячений 209 річниці до Дня народження Т.Г. Шевченка.

Учасники заходувшануватипам’ятьвидатного поета, мислителя, художника, гордість і натхнення українського народу. Наголосили, що для багатьох поколінь українців Шевченко Т.Г. є символом свободи та незалежності, а його творчість зараз, у часи війни, стає як ніколи актуальною.

ШевченкоТ.Г. виявився спражнім пророком сьогодення, тому що перечитуючи його вірші, ми розуміємо їх актуальність і саме вони надихають і допомагають боротися за Україну!

Із доповідями виступили викладачі: Надія Рижева, Людмила Хрящевська, Кирилло Горбенко; студенти-історики Андрій Гавриленко, Тетяна Павличенко, Софія Руденко, Валерія Бойко, Ілля Хворостянюк та Віталій Маніяк.

Виступаючі зазначили, що життя і творчість Тараса Шевченка – це до кінця не звідана сторінка нашої історії, намагаючись розкрити таємниці його характеру.

Please follow and like us: