Регіональному центру підводної археології ЮНЕСКО у Миколаєві бути!

Восени цього року відзначається дев’ята річниця з дня ратифікації Верховною Радою України Міжнародної Конвенції ЮНЕСКО “Про охорону підводної спадщини”. 10 листопада 2015 р. представником Верховної Ради України С. О. Вороновим, під час засідання Вченої Ради Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, ректору університету В. Д. Будаку офіційно вручена Подяка та пам’ятний знак Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності. Такі подяки вручаються особам які внесли особистий вагомий внесок в розвиток міжнародного співробітництва як з ЮНЕСКО, так і взагалі в сфері підводних досліджень.

В ході заходу адміністрації університету передано Затверджену Головою Національної комісії України у справах ЮНЕСКО (Міністерство закордонних справ України) Державну програму заходів, серед яких – створення в 2016 р. на базі Миколаївського державного університету ім. В. О. Сухомлинського Регіонального центру підводної археології ЮНЕСКО (категорії II). Будівництво Головної лабораторії з реставрації та консервації підводних артефактів заплановано на 1-й квартал 2016 р.

Також, ректору передано прапор Національної комісії України з питань ЮНЕСКО, з метою подальшого його встановлення на території Навчально-наукового інституту історії, політології та права, по факту відкриття Регіонального центру підводної археології ЮНЕСКО (категорії II).

 

Please follow and like us: