ЗИМА, ЩО НАС ЗМІНИЛА…

«Борітеся – й поборете!

Хай Бог помагає!»

Т. Г. Шевченко

25 лютого у стінах актового залу МНУ ім. В.О.Сухомлинського відбувся захід, присвячений Дню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Були присутні студенти факультету педагогіки та психології і Інституту історії, політології та права. На захід була запрошена Матейчук Євгенія, голова політичної партії «Демальянс», організатор та учасник Миколаївського Євромайдану 2014 року.

Вшанування почалося з ліричного виступу вокального гурту студентів музичного факультету. Пісня, яку виконали хлопці та дівчата сколихнула душі усіх присутніх, сльози самі навернулися на очі, адже це ж була пісня, яка символізувала смерть, стала символом розстрілу, відчаю і, водночас, символом Вічної пам’яті Героям!

Вступне слово нашої гості, Євгенії вселило впевненість в тому, що ніщо не забуто, ніхто не забутий! Ми всі згадали, як тоді, зимою 2014 року наші земляки стояли на площі Леніна в Миколаєві, багато з них поїхало до Києва. На самій площі було не багато люду, але то були українці-відчайдухи, яким набридло жити в багнюці, чути звідусіль брехню, бачити звідусіль ненависні обличчя і відчувати в серці відчай!

За мить ми побачили те, заради чого всі зібралися: фільм, який був номінований на Оскар – «ЗИМА, ЩО НАС ЗМІНИЛА»…

Незадовго до цього заходу мені пощастило відвідати Алею пам’яті Героїв Небесної Сотні на Майдані Незалежності в Києві, це було 19 лютого. Йдучи нею, перед очима постають обличчя тих людей, які склали голову за Україну…І сльози стоять в очах, ненависть і біль не вщухає в серці…

Сказати, що було боляче сидіти і переглядати фільм – це нічого не сказати! Всі ті події, які були показані, вони не забулися, вони печуть в душі вогнем ще й досі! Ти дивишся, вдивляєшся в кожне обличчя і не можеш зрозуміти, прийняти думку про те, що їх немає…

Please follow and like us: