«Двадцятирічний шлях Конституції України: надбання та виклики перехідного періоду»

19 травня 2016 р. на факультеті педагогіки та психології Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського відбувся круглий стіл за темою «Двадцятирічний шлях Конституції України: надбання та виклики перехідного періоду» з нагоди 20-річчя Конституції України та 25-річчя незалежності України. З доповідями з різних аспектів конституційного будівництва та становлення незалежної, суверенної, соціальної та правової держави виступили кандидати юридичних наук доценти кафедри правознавства Навчально-наукового інституту історії, політології та права Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського І. М. Дмитрук, Є. В. Валькова, А. О. Іванов та Є. В. Кириленко.

У цьому аспекті особливу зацікавленість викликали доповіді доктора юридичних наук професора завідувача кафедри правознавства О. А. Кириченка та кандидата юридичних наук доцента доцента кафедри цивільного та кримінального права і процесу юридичного факультету Чорноморського державного університету імені Петра Могили О. С. Тунтули з приводу відповідно конституційного механізму передачі влади від виборців суб’єктам владних повноважень та новітньої доктрини двох конституційних ступенів неприпустимості погіршення правового статусу соціосуб’єктів. У центі уваги виявилася й доповідь по скап-зв’язку киянки кандидата юридичних наук доцента кафедри кримінального права і процесу Навчально-наукового Юридичного інституту Національного авіаційного інституту Ю. О. Ланцедової з приводу сучасного стану та новітньої доктрини конституційного правового статусу фізичних осіб та інших соціосуб’єктів.

За результатами круглого столу підготовлено збірку доповідей учасників, з якою можна ознайомитися за наступним посиланням.

Please follow and like us: