Дискусійний клуб “Презумпція правоти поліцейського”

22 листопада 2016 р. кафедрою правознавства Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського було проведено засідання Дискусійного клубу за темою «Презумпція правоти поліцейського» за участі спостерігачів ОБСЄ – Мікеле Рікка (Італія), Едвін Данлі (США), начальника Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області – Возняка Романа Івановича, керівника відділу даного управління – Ханіна Артема Сергійовича, головного спеціаліста Управління забезпечення прав людини Національної поліції України – Синьова Олександра Володимировича, депутатів Миколаївської міської ради – Зоткіна Павла Сергійовича і Грозова Артема Анатолійовича, голови обласної жіночої незалежної асоціації «ДАНА» – Кабашної Олени Миколаївни, доцента кафедри кримінального права і процесу Національного авіаційного університету – Ланцедової Юлії Олександрівни (м. Київ), доцента кафедри цивільного та кримінального права і процесу Чорноморського національного університету – Тунтули Олександри Сергіївни, та ін., на якому з доповідями «за» і «проти» вказаної презумпції виступили завідуючий кафедри правознавства, доктор юридичних наук, професор Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського, полковник поліції у відставці – Кириченко Олександр Анатолійович, та президент Міжнародного дослідницького університету, полковник поліції у відставці – Стужук Сергій Васильович.

У доповіді А. О. Кириченка на заміну презумпції правоти поліцейського було викладене детальне обґрунтування запропонованих цим автором, Ю. О. Ланцедовою та О. С. Тунтулою нової презумпції тлумачення сумнівів на користь поліцейського та іншого антиделіктолога у невизначеній антиделіктній ситуації та презумпції професійності, достатності та збалансованості повноважень поліцейського чи іншого антиделіктолога.

У цьому ж аспекті представлені положення й виступів інших учасників у контексті «за» і «проти» вказаних новітніх презумпцій та традиційної презумпції правоти поліцейського, хоча практично у процесі даного Засідання дискусійного клубу прийняли участь із виступами та запитаннями значно більше учасників, які, однак, не представили для публікації у цих матеріалах тези своїх виступів та запитань.

З текстом доповідей можна ознайомитися за посиланням – http://librarymnu.kl.com.ua/

jfhg

Виступ з доповіддю «проти» на засіданні дискусійного клубу «Презумпція правоти поліцейського» доктора юридичних наук професора О. А. Кириченка.

dfgs

Виступ з доповіддю «за» на засіданні Дискусійного клубу «Презумпція правоти поліцейського» С. В. Стужука.

afr

Спостерігачі ОБСЄ – Мікеле Рікк (Італія) та Едвін Данлі (США) у процесі проведення засідання Дискусійного клубу.

tehrg

Відповіді доктора юридичних наук професора А. А Кириченка на чисельні запитання учасників засідання Дискусійного клубу.

Please follow and like us: